Nieuws


Volgas naar deadline - donderdag 11 februari 2016

Volgas naar de deadline!

 

Het is een feit, voor de eerste 2 races met de Alpine heb ik ingeschreven. De eerste staat gepland op het circuit van Hockenheim in het weekend van 16/17 april, of we dat halen? Ik hoop het, want het is een prachtig evenement! De tweede race is halverwege juni op het mooie Spa Francorchamps, dit moet zeker gaan lukken!

 

Voordat het zover is moet er nog heel wat gebeuren. Belangrijkste is de motor die nu nog bij onze tuner ligt. Doordat hier speciale onderdelen voor besteld moet worden, zoals zuigers en lagers, zal de motor naar verwachting begin maart klaar zijn.

 

Om hier niet in zijn geheel van afhankelijk te zijn, hebben we gezocht naar een reserve motor! En deze hebben we gevonden in België. Sterker nog, deze ex Renault dealer had 3 motoren en 2 versnellingbakken liggen. Duidelijk is dat de prijzen in België anders liggen dan bij ons. Binnen 10 minuten hebben we alles ingeladen, voordat hij zich zou bedenken! Een van deze motoren gaat nu tijdelijk ingebouwd worden, zodat we de Alpine zo snel mogelijk rijdend krijgen.

 

Samen met ABS All Brake System hebben we de Alpine van nieuwe remmen voorzien. Aan de voorzijde hebben we grotere schijven gemonteerd met zeer fraaie remklauwen. Genoeg power om straks op het circuit laat in de remmen te gaan!

 

Ook hebben we nu, na de aankoop in België, diverse turbo’s reserve. Eentje hiervan is door Turbo’s Hoet uit Hoevelaken volledig gereviseerd en voorzien van nieuw binnenwerk. Deze gaat het geweld dus zeker overleven!

 

Afgezien van de motor moeten we nu de Alpine gaan afbouwen. De accu inbouwen, die door Optima Batteries is aangeleverd, elektra aansluiten, brandstof leidingen aanleggen, remleidingen opnieuw trekken etc. Dit moet vooral netjes gebeuren en uit ervaring weet ik dat dit nog best wat tijd gaat kosten.

 

Naast de Alpine hebben we ook de vrachtwagen nog staan, die grotendeels gereed moet zijn voor de eerste race. Zoals reeds gemeld hebben we voorin een woonruimte gecreëerd, aangezien deze ruimte los staat van de werkplaats achterin, hebben we ook een separate toegangsdeur ingebouwd. Deze deur is ter beschikking gesteld door Imbema Rhiwa en zit echt prachtig gemonteerd. Samen met de opvouwbare trap, die we aan de zijkant van de vrachtwagen hebben gemonteerd, ziet het geheel er prachtig en bovenal zeer profi uit!

 

Tot slot hebben we een paar schitterende wielen gemonteerd, die door Alcar uit Mijdrecht zijn geleverd. Qua banden hebben we gekozen voor Hankook, die nog voor het weekend geleverd gaan worden.


Terug naar de vorige pagina >