Nieuws


Snelheid zit er in! - dinsdag 17 november 2015

De snelheid zit er goed in!

 

De bomen zijn bijna kaal en de maanden vliegen voorbij. Nog 5 maanden en dan staat de eerste race gepland. Dat klinkt ver weg, maar voor we het weten is het zover. Ik heb er nu al zin in!

 

Laten we beginnen met het vermelden van weer 2 nieuwe sponsoren! Renault Dealer van Kesteren uit Kampen gaat ons bij staan met onderdelen, die nodig zijn om de Alpine in top conditie op te bouwen. En daarnaast zal Eurol Oil uit Nijverdal de leveringen van olie en smeermiddelen verzorgen. Eurol is een bekende in de autosport, zo steunen zij ook diverse Dakar teams.

 

De afgelopen 2 maanden is er weer veel werk verzet. Het belangrijkste: de Alpine staat in zijn kleuren. We hebben het spuitwerk zelf verzorgd, vroeger in de Formule Renault tijd deed ik dat ook altijd zelf. Om eerlijk te zijn vind ik dat wel leuk werk, alleen ditmaal lukte het niet zoals ik wou. Ik kreeg het spuitwerk niet strak! Uiteindelijk bleek oa vocht in het leidingwerk de boosdoener te zijn. Na wat aanpassingen hieraan is het uiteindelijk toch gelukt.

 

Nu de Alpine gespoten is kunnen we verder gaan met het afbouwen. Alle bodypanelen zijn inmiddels pas gemaakt en gemonteerd. Zodra de laatste onderdelen binnen zijn voor de wielophanging, kan ook dit afgemaakt worden. 

 

Ook aan de vrachtwagen zijn we inmiddels begonnen. Zo hebben we de tussenwand geplaatst, die de afscheiding wordt tussen het woon en werk gedeelte. In de komende 2 weken zal dit woongedeelte verder worden ingericht met een zitgedeelte, keukentje en bedden. Tevens zal er nog een tweede deur ingezaagd worden, zodat het woon gedeelte een eigen toegang krijgt.

 

De eerste wedstrijden voor 2016 zijn bekend gemaakt. Zo gaan we in het weekend van 15-17 april beginnen op het altijd mooie Hockenheim Ring in Duitsland. Tijdens de Hockenheim Historic mag de Alpine voor het eerst haar kunsten laten zien.
Verder zal er in het weekend van 24-26 juni op Spa Francorchamps in België gereden gaan worden. Onze doelstelling is om in totaal 5 a 6 wedstrijden te verrijden. Nog niet alle data is bekend gemaakt door de verantwoordelijke organisaties, zodra ik deze informatie heb zal het in de volgende nieuwsbrief vermeld worden.


Terug naar de vorige pagina >