Nieuws


Het Opbouwen is begonnen! - maandag 3 augustus 2015

Het opbouwen is begonnen!

 

Het is inmiddels eind juli en de vakanties zijn in volle gang, tijd voor een laatste update van de Alpine!

Dat de tijd snel gaat is een feit. De Alpine is al weer ruim 5 maanden in ons bezit en voor je het weet zitten we weer in 2016. Maar we liggen lekker op schema, al hoop je altijd dat sommige dingen wat sneller gaan.

 

Het spuiten van de binnenkant van de Alpine was een behoorlijke klus. Op zich is de hoeveelheid spuitwerk niet een probleem, maar je kan niet overal tegelijk bij. Gevolg is dat je kleine delen gescheiden van elkaar gaat spuiten. Belangrijkste is het uiteindelijke resultaat en daar ben ik wel blij mee, het is netjes grijs geworden van binnen! Ook de voorzijde is opnieuw gespoten, helemaal weer strak in het zwart. Als je dan vervolgens de brandstoftank plaatst, steekt deze mooi schoon af van het geheel.

 

Aan het opbouwen van het interieur geef ik graag wat extra aandacht, vind het belangrijk dat dit er netjes uitziet. Daarnaast moet de werkplek ook comfortabel zitten en moeten de benodigde schakelaars en knoppen binnen handbereik zijn. Het begin is hier gemaakt, maar het eind is nog niet in zicht. Volgens mijn zoon zit de stoel en gordels in ieder geval perfect, jong geleerd is oud gedaan zeg maar J!

 

Ook de wielophanging hebben we op kunnen halen bij de spuiter. Deze zijn zwart gepoedercoat en ziet er werkelijk heel mooi uit. Poedercoaten is wat slagvaster dan gewone lak, niet geheel onbelangrijk voor de wielophangingsdelen. Met het opbouwen van de wielophanging krijgen we wel de grootste uitdaging. Schokbrekers, veren, stabilisatorstang, remmen etc, hier gaat nog heel wat uitzoek werk bij komen kijken.

 

Tot slot kan ik u op de valreep nog een nieuwtje meegeven. Sinds vorige week zijn wij eigenaar geworden van een schitterende Renault vrachtwagen. Deze zal ingericht gaan worden om de Alpine te vervoeren. Daarnaast wordt er in een woonruimte en slaap gelegenheid gecreëerd.

 

Al met al dus nog genoeg te doen. Fijne vakantie toegewenst en tot snel!


Terug naar de vorige pagina >